:D

vineri, 22 martie 2013

Tocanita de vita cu legume gatita la slow-cooker ( Slow-Cooker Beef & Vegetable Stew )


Ingrediente :-1 kg carne de vita fara grasime taiata in cuburi
-2 lingurite ulei de masline (optional)
-2 linguri amidon de porumb (optional)
-3 morcovi taiati in bucati mari
     -1 telina mare taiata in cuburi mari
-1 pastarnac taiat cuburi mari
-2 cepe taiate cuburi
           -3 tulpini de telina verde taiate bucatele
-1 ardei rosu taiat in bucati
-1 ardei verde taiat in bucati
-5 catei de usturoi tocati marunt
-1 lingurita pasta de ardei iute (optional)
-3 linguri vin rosu (optional)
-2 linguri pasta de tomate 
-2 foi de dafin
-3 cani supa de vita (700ml)
-sare ,piper negru si paprika dupa gust
-coriandru sau patrunjel verde tocat pt servire ...
NOTA :-Daca nu ai slow-cooker poti gati tocanita intr-o oala normala pe aragaz , la foc mic :) , dureaza aproximativ doua ore si carnea v-a fi la fel de frageda si delicioasa !
Modul de preparare :- incingi o tigaie , condimentezi  bucatile de carnea de vita cu sare , piper si paprika , si apoi le  tavalesti prin amidon de porumb , cand tigaia e incinsa adaugi uleiul de masline si calesti bucatile de vita pe o parte si pe alta pana incep sa se rumeneasca...
                                      -cand carnea e rumenita o pui in vasul de la slow-cooker ...
 -pregatesti legumele :-cureti morcovii si ii tai in bucati mari
                                     -cureti ceapa si o tai in cuburi mari
                                     -tai ardeiul rosu si cel verde in bucati mari
                                     -cureti pastarnacul si telina radacina si le tai in bucati mari
                                     -tai tulpinile de telina in bucati
                                     -toci marunt usturoiul
-adaugi morcovul+telina radacina+tulpinile de telina +pastarnacu +ardeii peste bucatile de carne in slow-cooker...
-in tigaia in care ai rumenit carnea adaugi ceapa +usturoiul si le calesti putin dupa care adaugi pasta de tomate +supa de vita + vinul rosu...
                     -amesteci bine , condimentezi cu sare, piper , paprika si adaugi foile de dafin...
                                                          - le fierbi putin impreuna...
                                 -torni sosul cu ceapa peste carnea si legumele din slow-cooker...
                                                                       -amesteci bine ...
                                    -pui capacul peste oala si setezi temperatura pe low la 8 ore ...
 -carnea si legumele vor fi bine fierte ...
    -toci patrunjelul verde...
                                                    -servesti tocanita presarata cu patrunjel verde ...
                                                       -vei obtine o tocanita super delicioasa ...
Aceasta reteta a castigat premiul BEST BLOGGER SLOW COOKER RECIPE WINNER (READER'S CHOICE) multumesc tuturor pt suport !!!!
                                                                    Yummy yum yum !
-aceasta tocanita este ideala in  zilele reci de iarna...
Sper sa o incerci si tu , este perfecta pt zilele de PL...

                                                                          Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu