:D

luni, 16 ianuarie 2012

Tort delicios cu mousse de ciocolata cu rom "Chocolate -Rom mousse cake "

             Va rog mult sa nu radeti prea tare de tortuletul meu :))),stiu ca scrisul e cam stramb insa gustul e super yummmmy :P

              De Sf. Ioan ,pt ca e si ziua numelui meu ;) ma tot gandeam ce tort sa fac si cum eu iubesc ciocolata cu rom ,m-am gandit sa experimentez gustul facand acest tort cu blat de vanilie si mousse de ciocolata cu rom .
            Ingrediente :
                     -pt scrisul si ornamentele de pe tort : 2 albusuri +2 linguri  zahar pudra ( 40g) +30g unt+ 2 linguri faina(40g) +1 lingura de cacao
                     -pt 1 blat (faci doua blaturi ) -2 oua ,separate
                                                                       -2 linguri zahar
                                                                       -2 lingurite esenta de vanilie
                                                                       -4 linguri faina
                                                                       -1/2 lingurita praf de copt
                     -siropul pt insiropat blatul : - 2 linguri zahar + 1 cana apa se pun la fiert pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom
                     - mousse de ciocolata cu rom :-4 oua
                                                                        -4 linguri amidon
                                                                        -8 linguri zahar
                                                                        -720 ml lapte
                                                                        -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
                                                                        -30g gelatina
                                                                        -120 ml lapte
                                                                        - 2 lingurite esenta de rom
                                                                        -500 ml frisca lichida
         Modul de preparare : -Inainte de a face ornamentele pentru blat, trebuie sa le desenezi pe foaia de copt pe care o pui in tava . Mare atentie! Daca vrei sa apara cuvinte pe blat, le scrii pe foaie, apoi intorci foaia si umpli cu crema conturul pe invers ,poti sa scri ce vrei tu :) .
                                               -faci crema pt scris si ornamente :-amesteci untul cu zaharul pana obti o crema ,adaugi albusurile unul cate unul si amesteci bine dupa fiecare ,adaugi cacaua si amesteci bine .Umpli cu aceasta crema un cornet de ornat si  scri pe hartia de copt ce vrei sau deseneazI ce ornamente vrei. Pune tava in congelator cam 20 minute, pana ce ornamentele si scrisul se ingheata bine . Cand sunt inghetate faci primul blat (nu inainte ca sa nu se lase ) -bati bine albusurile cu 1 lingura zahar ,lasi deoparte. Intr-un castron cerni faina si zaharul pudra. Amesteci cu cele 3 galbenusuri adaugate unul cate unul+esenta de vanilie. Adaugi spuma de albus, in doua transe, amestecand circular, de jos in sus, ca sa nu se lase. Torni amestecul in tava, peste scrisul si ornamentele inghetate nivelezi usor cu o spatula, ca sa aibe aceeasi inaltime peste tot. Coci acest blat in cuptorul pre incalzit la 180 grade C (350 F) ,cand blatul e copt il lasi sa se raceasca complet il rastorni pe o plansa de lemn si dezlipesti usor si cu grija hartia de copt .Faci al doilea blat cu aceleasi ingrediente ,si il coci la fel in tava tapetata cu hartie de copt ,cand e copt il lasi sa se raceasca .
                                                -faci mousse de ciocolata :-bati ouale spuma ,adaugi zaharul +amidonul si amesteci bine ,adaugi laptele ,iar apoi pe baie de abur amesteci aceasta crema pana se ingroasa (consistenta unei ciulama ),la crema adaugi ciocolata si o topesti  ,dizolvi gelatinain 120 ml  apa rece si o adaugi la crema ,amestecand bine ,adaugi esenta de rom. Crema obtinuta se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura corpului  si cand e rece se adauga frisca batuta spuma tare  si amesteci usor de jos in sus ca sa nu se lase.Pui mousse in frigider sa se intareasca putin .
                                                -pui o folie de plastic in forma de tort pui primul blat cu scrisul in jos  ,insiropezi blatul cu o parte din siropul de zahar cuj esenta de rom ,adaugi mousse de ciocolata si nivelezi bine ,insiropezi cel de-al doilea blat si il pui peste mousse ,invelesti tortul cu folie de plastic si il pui in frigider pana a doua zi . A doua zi scoti tortul din frigider ,il rastorni pe un platou si il ornezi pe margini cu frisca .
                     Vei obtine un tort foarte foarte delicios !

te servesc cu o felie din tortul meu ,sper sa iti placa !


Mie mi-a placut mult ideea cu scrisul si ornamentele  "imprimate" in blat ,dar nu e necesar sa faci asta ,poti face simplu cele doua blaturi ,le umpli cu mousse si decorezi cu frisca .Extrem de delicios !

 LA MULTI ANI  ! TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE IOAN ,ION ,IONUT IONEL,IOANA ,IONELA ,OANA !

   
                                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu