:D

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Ciorba de perisoare a la grec ( Meatball soup)

 
 
Ingrediente :-4 tulpini de telina
-4-5 morcovi
-1 ardei rosu
-1/2 ardei verde
-2 cepe mici
-1 kg carne de vita tocata(poti folosi de curcan sau de pui)
-2 -4 linguri tarate de ovaz
-1 manunchi patrunjel verde
-5 linguri iaurt grecesc
-2 galbenusuri de ou ( daca vrei sa iasa mai cremoasa pui 4-5 galbenusuri)
-sucul de la 1 lime ( poti folosi lamaie sau otet )
-sare, piper,paprika,tarhon si patrunjel uscat sau proaspat dupa gust
-1 lingurita knorr (optional)
 
Modul de preparare :-cureti legumele
                          -tai morcovii in rondele , ardeii si telina le tai in cuburi , si tai ceapa marunt
    -intr-un bol pui carnea tocata , adaugi o ceapa taiata marunt ,patrunjelul taiat marunt , 2 albusuri de ou ,taratele de ovaz si condimentezi dupa gust cu sare, piper si paprika

-amesteci bine
                                                               -formezi perisoarele
                                                                   -le pui in frigider
                                             -intr-o oala pt supa calesti legumele
                                               -le calesti pana incep sa se inmoaie putin
                                                     -acoperi legumele cu apa ca pt supa
-condimentezi cu sare ,piper si knorr si lasi sa fiarba pana da in clocot
                                                    -reduci focul si adaugi perisoarele
                                                      -lasi sa fiarba la foc moderat ...
                         -cand perisoarele se ridica la suprafata supei inseamna ca sunt fierte
                           -faci liezonul :-intr-un bol bati bine  galbenusurile cu iaurtul grecesc
                                   -adaugi tarhon si patrunjel uscat sau proaspat ,sucul de lime
                                                                       -amesteci bine ...
  -temperezi liezonul cu supa fierbinte , adaugi 2-3 polonice din supa fierbinte si amesteci bine ,astfel cand torni liezonul in supa nu vei avea zdrente de ou...
                                                                     -amesteci bine...
                                                           - adaugi liezonul la supa
       -amesteci si lasi sa mai fiarba putin , dupa care gusti , si daca mai e nevoie mai adaugi condimente sau lime sau otet ...
                                   -servesti ciorba fierbinte , noi am servit-o cu ardei iute....
 
Yummmy yum este delicioasa ...
 

                                                    Sper ca o vei incerca si tu , pofta buna !

4 comentarii:

  1. buna , aceasta ciorbita se poate manca si in etapa croaziera ? ,,,multumesc frumos , mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai putea recomanda cateva retete pentru croaziera , multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Elena :) ! Aceasta ciorba se poate consuma in zilele de PL , pt ca , contine legume . Toate retetele de la rubrica DIETA DUKAN pot fi consumate in croaziera !!! Sper sa gasesti cat mai multe retete care sa-ti placa :) :*

      Ștergere
  2. buna seara. Se poate folosi bors la ciorbe in locul sucului de lime, lamiie sau otet?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi! Borșul nu apare pe nici o listă de alimente dukan, eu nu am folosit niciodată borș!

    RăspundețiȘtergere