:D

joi, 17 ianuarie 2013

Oua si Iepurasi de Paste -CAKE POPS ( Easter Cake Pops )

I love cake pops! si bineteles ca nu puteam sa nu fac unele cu tema Pascala ...,asa ca am facut oua si iepurasi de Paste :)
 
 
Ingrediente :-  checul cu morcovi  fara stafide (sau poti folosi reteta ta preferata de chec cu morcovi )
-ciocolata alba (candy melts)
-bombonele si zahar colorat
-betisoare pt acadele
 
Modul de preparare : -prepari checul cu morcovi si crema de branza aromata ..., cand checul este racit , il farmitezi bine bine ...
-la checul farmitat adaugi cateva lingurui din crema (4-5) si amesteci bine , daca mai e nevoie mai adaugi crema ,pana ce obti consistenta salamului de biscuiti ...
 -din compozitia obtinuta formezi ouale si iepurasii
-le asezi intr-o tava  si le dai la rece in congelator 15 minute sau in frigider minim o ora sau pana esti pregatita sa le pui betisoarele ...
-topesti cateva candy melts sau ciocolata alba si pregatesti betisoarele ...
-le scoti de la rece ,bagi varful betisorului in ciocolata topita si il infingi in mijlocul oului/iepurasului, astfel te vei asigura ca nu o sa cada de pe betisor, repeti aceasta operatiune pana termini toate ouale si toti iepurasii :)
-cand termini le dai la rece aproximativ o ora pana se intareste ciocolata ...
 -intre timp topesti ciocolata (eu am folosit candy melts albe si le-am pus la microunde cate 25 de secunde ,amesetecand dupa fiecare pana s-au topit complet ,am adaugat si jumatate de lingurita de crisco (untura vegetala) pt ca ciocolata sa fie mai fluida ,poti folosi ulei vegetal dar sa nu folosesti de masline sau de floarea soarelui pt ca au gust puternic si vor afecta gustul ciocolatei! )
 -pui fiecare cake pop in ciocolata topita...
 -bati usor pe mana sau pe marginea bolului cum ti-e mai usor ,si rotesti ca sa cada excesul de ciocolata , si infigi cake pop-ul intr-o placa de scart (stayrofoam)
-le decorezi dupa preferinta..., cu bombonele sau ciocolata de alta culoare ...
-daca decorezi cu bombonele le presari imediat peste ciocolata ca sa se lipeasaca ,ca daca nu ciocolata se v-a intari repede si nu se mai lipesc!
-daca decorezi cu ciocolata de alta culoare trebuie sa lasi ca ciocolata de baza sa se intareasca si abea apoi decorezi
 -eu am folosit bombonele de zahar de diferite forme si marimi...
 
-cand sunt gata le dai la rece ... 
-cam asa arata ouale de pasti ... 
- frumoase si extrem de delicioase ...
 
-iepurasi dragalasi :) 
                 
NU STIU DE CE DAR SUNT SIGURA CA O SA ITI PLACA :)

POFTA BUNA ! ENJOY YOUR CAKE POPS

                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu