:D

marți, 2 octombrie 2012

Gelatina din lapte aromata ( Spiced milk gelatin )


Ingrediente :-1 litru lapte 0%
                      -20g gelatina pudra (sau 12 foi de gelatina )
                      -indulcitor dupa gust
                      -2 lingurite esenta de vanilie
                      -pudra de scortisoara+pudra de nucsoara+pudra de ghimbir(toate aromele se pun dupa gust sincer nu am masurat cat am pus din fiecare )
                      -2 crengute de scortisoara

Modul de preparare :-Pui laptele la fiert la foc mic ,adaugi vanilia,indulcitorul ,crengutele de scortisoara si restul aromelor si fierbi cam 15-20 de minute la foc mic ,pt ca laptele sa se aromatizeze...
-intre timp pui gelatina in putina apa si o lasi cateva minute sa se hidrateze ,dupa care o pui cateva secunde la microunde sa se topeasca si o adaugi la lapte,amesteci bine ,torni compozitia in forma dorita si o dai la frigider cam 5 ore sau pana inainte de servire!

-e super yummmmy ...sper sa o incerci ...

                                                             
                                                                        Pofta buna !

8 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ti-a placut Andreea ! :-* <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Poti sa o consumi incepand cu faza de ATAC ,pt ca nu contine tolerate :)

      Ștergere
  3. Salutare la dukani si dukanite am o intrebare legata de dulciuri.Daca sunt facute fara tolerate cat se poate consuma?Sau atunci cand le facem cu tolerate cat avem voie?

    Am gasit o reteta pentru crema de lapte contine: lapte,2 linguri amidon de porumb,si zahar indulcitor dupa cazul nostru.Se poate consuma aceasta crema?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! Orice preparat fie dulce fie sarat se imparte in functie de câte tarate si câte tolerate contine. Daca esti in atac ai voie 1 1/2 lingura tarate de ovăz si nu ai voie tolerate! Daca esti in croaziera ai voie 2 linguri tarate ovaz si doua portii de tolerate pe zi. Citește listele cu alimente permise si tolerate si cartile scrise de Dr Dukan, nu ai cum sa ti dieta corect daca tu nu cunoști principiile acestei diete.Crema de care spui contine amidon deci o poți consuma in croaziera!

      Ștergere