:D

joi, 12 ianuarie 2012

Melcisori cu mac


 Ingrediente :
       -1 ou intreg +2 galbenusuri
       -1 1/2 pachet de unt moale (la temperatura camerei)
       -3 linguri zahar
       -un pliculet de drojdie uscata (1/2 cub drojdie proaspata)
      -o lingurita cu praf de copt
      -3 linguri de smantana
      -faina cat cuprinde
Umplutura cu mac :
      -200g mac macinat
      -50g zahar
      -120 ml lapte
      -50g unt
      -1 cana stafide
      -1 lingurita coaja de portocala
 Modul de preparare :
       - drojdia o faci maia ,o amesteci intr-un bol cu o lingurita de zahar si putina apa calduta (apa sa fie doar dezmortita ca daca e prea calda nu mai fermenteaza drojdia) si o lasi sa fermenteze.
-intr-un bol ,amesteci bine ouale cu untul +zaharul+smantana+ drojdia fermemtata ,adaugi faina putin cate putin ,si framanti pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana ,si se poate lucra cu el .Acoperi aluatul si il lasi sa se odihneasca 15 minute .
      -pui toate ingredientele de la umplutura intr-o craticioara si le fierbi amestecand ,pana se formeaza o pasta ,lasi umplutura sa se raceasca.
      -imparti aluatul in 5 bucati egale ,pe suprafata pudrata bine cu faina intinzi aluatul intr-o foaie subtire (nu exagerat de subtire ca sa nu se rupa) ,pui umplutura de mac pe toata suprafata foii ,si rulezi formand un rulou ,din care cu un cutit ascutit tai melcisori ,asezi melcisorii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si ii coci pana se rumenesc.Cand sunt gata ii lasi sa se raceasca si daca vrei ii poti pudra cu zahar pudra .

 
Sunt super deliciosi acesti "melcisori" ,pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu