:D

sâmbătă, 11 februarie 2012

Prajitura Red Velvet cu crema de branza " Red Velvet and cream cheese heart cake "

Pentru ca tot suntem in prag de Sf. Valentin ,m-am gandit sa imi rasfat iubirile cu ceva dulce si delicios ,asa ca m-am gandit sa fac aceasta reteta rapida ,combinand blatul de tort "red velvet " cu crema de branza ,si am obtinut aceasta delicioasa prajitura in forma de inimioara :)

 

Ingrediente :- pt aluatul  "Red Velvet " -1/2 cana unt nesarat
                                                                   -100g ciocolata amaruie
                                                                   -1 cana zahar
                                                                   -2 oua
                                                                   -1 lingurita esenta de vanilie
                                                                   -1 1/2 lingurita colorant alimentar rosu
                                                                   -2/3 cana faina
                                                                   -un praf de sare
                        -pt crema de branza :- 1 pachet crema de branza philadelphia moale ,la temperatura camerei
                                                             -1 ou
                                                             -1 lingurita esenta de vanilie
                                                             -1/3 cana zahar

Modul de preparare : -ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina ; intr-un bol pui untul si ciocolata ,si le pui la microunde pt a se topi ,aproximativ 40-60 secunde

                                 -amesteci bine cu o furculita ca sa se topeasca bine ciocolata
                              -pui compozitia de ciocolata cu unt deoparte sa se raceasca putin
                        -intr-un alt bol adaugi 2 oua ,zaharul ,vanilia ,colorantul alimentar rosu
                                                                -amesteci bine cu telul
                                                -adaugi compozitia de ciocolata cu unt
                                                                    -amesteci bine
                                     -la aceasta comozitie adaugi faina si praful de sare
-amesteci bine pana ce se incorporaza toata faina
-torni aluatul obtinut in tava pregatita
-nivelezi uniform  pe toata suprafata tavii

-intr-un alt bol pui crema de branza philadelphia +oul +vanilia+zaharul


-amesteci bine pana obti o crema

 - cu o lingura iei din crema de branza  si pui peste aluatul necopt ,si cu un cutit distribui usor cu miscari circulare crema de branza ca sa se imbine cu aluatul "red velvet"

-coci prajitura in cuptorul preincins aproximativ 35-40 de minute ,faci testul cu scobitoarea ,care trebuie sa iasa curata din prajitura ,si lasi sa se raceasca complet


- o prajiturica rapida si delicioasa ,ar fi bine daca ai putea sa o pui la frigider ca e mai buna rece :P


-am decorat inimioara cu zmeura si cipsuri de ciocolata :)


-poti sa tai prajitura in feli triunghiulare sau ce forma preferi tu :)


-eu m-am jucat putin si am taiat si cateva inimioare cu o forma pt biscuiti,arata foarte dragut :)


-stiu ca mami m-a invatat sa nu ma joc cu mancarea ,dar mie imi place :P


 -oops :D


RAPID + DELICIOS + FRUMOS = COMBINATIA PERFECTA

Sper ca o sa incerci si tu aceasta prajiturica ! Pofta buna si Happy Valentine's Day !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu